Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

godzilla sushi roll recipe

Σε ένα δωμάτιο με υγρασία στη Δούμα, ο Αμπού Ναμπίλ, επιθεωρεί την καλλιέργεια των λευκών μανιταριών που είναι κρεμασμένα σε σακούλες από το ταβάνι. Περπατά ανάμεσά τους και ελέγχει σχολαστικά την θερμοκρασία για να είναι βέβαιος ότι οι συνθήκες είναι οι κατάλληλες για να αναπτυχθεί ο μύκητας, όπως εξηγεί στον δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.


18308318


ευρωγνωση αγορα βιβλιων

Ο Αμπού Ναμπίλ είναι μέλος του Ιδρύματος Αντάλα, μίας τοπικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που στράφηκε σε εναλλακτικές ιδέες για την αντιμετώπιση του προβλήματος της σίτισης του πληθυσμού που δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε τροφές όπως το κρέας.


godzilla sushi roll recipe

δημοφιλεις προορισμοι χριστουγεννα

18308317


Τα μανιτάρια είναι μια πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης και μεταλλικών αλάτων, λέει ο διευθυντής της ΜΚΟ, Μουαγιάντ Μοχιεντίν. Και για την ακρίβεια, η παραγωγή των μανιταριών δεν απαιτεί ούτε πολύ χώρο ούτε «βαθιές τσέπες», έτσι όλοι μπορούν να τα καλλιεργήσουν, σημειώνει ο ίδιος.


18308319 copy


Η ανατολική επαρχία Ghouta είναι υπό πολιορκία από το 2013, με τους ντόπιους να έχουν πρόσβαση μόνο σε τρόφιμα που παράγουν οι ίδιοι ή που μεταφέρονται λαθραία μέσα από σήραγγες ή άλλα σημεία ελέγχου. Ενώ ήταν κάποτε μια σημαντική γεωργική περιοχή για τη Συρία, τα μανιτάρια δεν ήταν τοπική καλλιέργεια. «Αυτός ο τύπος καλλιέργειας ήταν εντελώς άγνωστος πριν από τον πόλεμο», λέει ο Μοχιεντίν, σημειώνοντας πως έμαθε για τον αυτόν τρόπο καλλιέργειας από το διαδίκτυο.


Πώς καλλιεργούνται τα μανιτάρια


Για να καλλιεργήσουν τα μανιτάρια, οι εργαζόμενοι της ΜΚΟ, τα κόβουν σε λεπτές φέτες και τα τοποθετούν ανάμεσα σε χαρτόνι και πλαστικό και έπειτα σε αποστειρωμένα πλαστικά δοχεία.


Σε 15 με 25 μέρες, τα μανιτάρια αρχίζουν να αναπαράγουν τους μύκητες και στη συνέχεια τα βγάζουν από τις σακούλες και τα αναμειγνύουν με κόκκους κριθαριού για να δημιουργηθούν «σπόροι».


18308316


Στη συνέχεια, αφού βράσουν άχυρο μέχρι να αποστειρωθεί, το στραγγίζουν και το τοποθετούν σε ένα τραπέζι. Αυτό ψεκάζεται με γύψο για να είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους «σπόρους».


18308308


Το άχυρο αυτό συσκευάζεται μέσα σε σακούλες και εκεί αναπτύσσονται τα μανιτάρια. Οι σακούλες μεταφέρονται σε ένα δωμάτιο με υγρασία, τα κρεμάνε από το ταβάνι και σε 25 με 45 ημέρες η κάθε μία παράγει μια γενναιόδωρη ποσότητα μανιταριών.


Στους τρεις μήνες από την έναρξη του έργου, η ΜΚΟ έχει διανείμει δωρεάν μανιτάρια σε όλη τη Δούμα και σε άλλα μέρη της ανατολικής Ghouta. «Διανέμουμε σχεδόν 1.300 κιλά μανιταριών την εβδομάδα, σε 600 άτομα», λέει o Αμπού Ναμπίλ, σημειώνοντας:



Η διανομή είναι δωρεάν για τις φτωχότερες οικογένειες και για όσους υποφέρουν από υποσιτισμό ή τραύματα και χρειάζονται πολλά θρεπτικά συστατικά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου