Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

συνοικια παλαιων βολου

Η Δήμητρα Αθανάσοβα Τζορίδου, κάτοικος Ν. Βύσσας, χρειάστηκε περίπου 16 ώρες και 20.000 σκόρδα, περισσότερους από δύο τόνους, για να σχηματιστεί η ενιαία πλεξούδα των 612 μέτρων και 70 εκατοστών. «Ήταν πάρα πολύ δύσκολη εμπειρία. Ευτυχώς τα καταφέραμε. Τα πήγαμε πάρα πολύ καλά. Περάσαμε το Ρεκόρ Γκίνες και το προσπεράσαμε με αρκετά μέτρα», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση του δύσκολου εγχειρήματος η κ. Τζορίδου, που αν και ήταν εκείνη που το έφερε εις πέρας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι συνέβαλαν στην προσπάθεια και τη στήριξαν.


«Σήμερα γιορτάζει όλη η Βύσσα και πιστεύω ότι το αξίζει. Θέλω να ευχαριστήσω όλον τον κόσμο, για την υποστήριξη. Τους φίλους μου, το σύλλογο, στην οικογένειά μου, το Επιμελητήριο Έβρου, το συνεταιρισμό σκορδοπαραγωγών», σημείωσε χαρακτηριστικά.


συνοικια παλαιων βολου

πλακες ταρταν

Το σκεπτικό διεκδίκησης μίας θέσης στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες παρουσίασε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλος Τοψίδης. «Η διοίκηση του Επιμελητηρίου αποφασίσαμε στο πλαίσιο της «Alexpo 2018» να προβάλλουμε ένα προϊόν του Νομού Έβρου και αυτό είναι ένα προϊόν που ξεχωρίζει στην περιοχή μας, το σκόρδο της Ν. Βύσσας. Απευθυνθήκαμε στον αγροτικό συνεταιρισμό παραγωγής, επεξεργασίας, εμπορίας σκόρδου της Ν. Βύσσας και σε συνεργασία στείλαμε το έγγραφό μας στο Γκίνες. Είμαστε εδώ από τις 7 το πρωί τη Δευτέρα. Η προσπάθεια ήταν στα 300 μέτρα αλλά επειδή είχαμε αρκετά σκόρδα συνεχίσαμε μέχρι να τελειώσουν όλα», δήλωσε ο κ. Τοψίδης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «μ' αυτή την προσπάθεια πλέον το σκόρδο της Ν. Βύσσας καταγράφεται παγκοσμίως και όλες οι μεγάλες αγορές θα μπορούν μέσω του διαδικτύου να το αναζητούν».


μακρυαμμος θασου ξενοδοχεια

Ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού παραγωγής, επεξεργασίας και εμπορίας σκόρδου Ν. Βύσσας, Αναστάστιος Γιακμοκλίδης, που διέθεσε τις 20.000 σκόρδα, υπογράμμισε πως «στη Βύσσα παράγεται το 60-70% της ελληνικής παραγωγής σκόρδου ανά την Ελλάδα. Είναι ένα πολύ ποιοτικό προϊόν στο οποίο προσπαθούμε να δώσουμε ένα brand name».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου