Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

ακτο σχολη

Στον πάγκο του δεσπόζει το "πρώτο μαύρο πιπέρι" από το νησί Ρεϊνόν στον Ινδικό Ωκεανό, υπερπόντιο έδαφος της Γαλλίας. "Δεν είναι το καλύτερο στον κόσμο, αλλά είναι γαλλικό και πρέπει να υπάρχει" εξηγεί στο AFP o χαμογελαστός και ομιλητικός 40άρης. Ηγείται από το 2013 της κουζίνας του Ελιζέ στην οποία εντάχθηκε κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας.


ο τζαναμπετης προτεινει

Πιστός υπέρμαχος των αγαθών που παράγει η γαλλική γη και της γαλλικής γαστρονομικής τεχνογνωσίας την οποία μεταφέρει μέσα στα βιβλία "Lecons en pas a pas" (Μαθήματα βήμα προς βήμα) για ενήλικες και παιδιά ή μέσω πολλών οργανώσεων, ο Γκομέζ υποστηρίζει εξάλλου μια "μη ελιτίστικη" κουζίνα, εποχιακή και προσιτή σε όλους.


Είναι ανώφελο να ερωτηθεί αυτός ο σεφ για τις προτιμήσεις του προέδρου Μακρόν και των προκατόχων του: "ποτέ" δεν μιλά γι 'αυτά.


ακτο σχολη

ερωτησεις κεε πολιτικα

Ο ισπανικής καταγωγής αρχιμάγειρας, ο νεότερος κάτοχος στην ιστορία του πολύτιμου βραβείου του "Καλύτερου Εργάτη της Γαλλίας" το 2004, διηγείται πως προωθεί τα εγχώρια γεωργικά προϊόντα στα πιάτα του προεδρικού μεγάρου.


"Το ζαμπόν Jabugo είναι ίσως το καλύτερο παγκοσμίως. Χαίρομαι όταν το τρώω στην Ισπανία, αλλά στο τραπέζι του Ελιζέ δεν θα το δείτε ποτέ. Έχουμε παραγωγούς στη Γαλλία που κάνουν πολύ καλό ζαμπόν". Το ίδιο και για την περιζήτητη ιταλική λευκή τρούφα του Πιεμόντε, "δεν θα τη χρησιμοποιήσω".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου